Στόχοι και Σκοποί

Στις Ακαδημίες Ανόρθωσις Αμμοχώστου, Κλιμάκιο Λεμεσού λειτουργούμε έχοντας ως κύριο στόχο την εκπαίδευση και προώθηση ποδοσφαιριστών στην ψηλότερη βαθμίδα δηλαδή στην πρώτη ομάδα της Ανόρθωσης. Ο χαρακτήρας μας ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός μας επιτρέπει να επενδύουμε όποια τυχόν οικονομικά πλεονάσματα προς όφελος των ποδοσφαιριστών μας αγοράζοντας αθλητικό υλικό, χρησιμοποιώντας καλύτερες γηπεδικές εγκαταστάσεις κλπ.

Έχοντας υπόψη μας τα δεδομένα των τελευταίων δύο δεκαετιών όπου οι ξένοι και κοινοτικοί ποδοσφαιριστές έχουν τη μερίδα του λέοντος στα ρόστερ όλων των ομάδων πρώτης κατηγορίας και όχι μόνο, προσπαθούμε για περισσότερη επαγγελματική δουλειά σε όλα τα επίπεδα ούτως ώστε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση προς όφελος των Κυπρίων ποδοσφαιριστών. Οι πρόσφατες μεταγραφές Κυπρίων ποδοσφαιριστών σε αξιόλογα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μας δίνουν κάποια περισσότερη αισιοδοξία.

Το Κλιμάκιο Λεμεσού προπονεί παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι 14 χρονών. Οι αγωνιστικές επιτυχίες και η κατάκτηση τίτλων σίγουρα είναι κάτι που ενδιαφέρει και χαροποιεί όλους όσοι σχετίζονται με αυτές. Από τους ποδοσφαιριστές μέχρι τους προπονητές και από τους γονείς μέχρι τη Διοίκηση. Στο Κλιμάκιο μας όμως η κατάκτηση τίτλων δεν είναι αυτοσκοπός. Σίγουρα είναι κάτι που αποδεικνύει ότι γίνεται σωστή δουλειά αλλά δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για αυτό. Στόχος μας είναι τα παιδιά μας να μάθουν να παίζουν σωστό, ορθόδοξο και μοντέρνο ποδόσφαιρο και αγωνιζόμενα μέσω αυτού του τρόπου να παίρνουν τα αποτελέσματα. 

Η άθληση βοηθά στην καλύτερη υγεία των παιδιών, ενώ η απασχόληση τους με το ποδόσφαιρο τα απομακρύνει από πειρασμούς, κακές συνήθειες και διάφορους κινδύνους. Η ομαδικότητα και το ομαδικό πνεύμα έχουν προτεραιότητα στην εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών μας. Οι κανόνες καλής συμπεριφοράς και ο σεβασμός προς προπονητές, συμπαίκτες, διαιτητές και αντιπάλους είναι επίσης από τους κύριους στόχους του Κλιμακίου μας. Το τίμιο παιχνίδι (Fair Play) εμπαιδώνεται μέσω των αγώνων και είναι απαίτηση μας από τους ποδοσφαιριστές μας να εφαρμόζεται σε κάθε ευκαιρία.

Τελευταίος στόχος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικός, είναι να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη της πόλης μας Αμμοχώστου, της επαρχίας μας και γενικά όλων των κατεχόμενων εδαφών μας, και την θέληση για επιστροφή στα παιδία μας τα οποία αντιπροσωπεύουν την τρίτη γενιά μετά το 1974. Το σύνθημα <<Ανόρθωσις – Αμμόχωστος – Επιστροφή>> ακούγεται πάντα μετά από όλους τους αγώνες από τα παιδιά μας ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Σίγουρα δεν θα γίνουν όλα τα παιδιά ποδοσφαιριστές μεγαλώνοντας, όμως θεωρούμε ότι όλα αυτά που μαθαίνουν μέσω των προπονήσεων και των αγώνων θα τα βοηθήσουν στην ενήλικη ζωή τους. Θα είναι ηθική ικανοποίηση  για εμάς αν μέσω της δικής μας δουλειάς βάλουμε έστω και ένα λιθαράκι στην διαμόρφωση καλών χαρακτήρων και σωστών συμπεριφορών, και στην απόκτηση αλληλοσεβασμού, ομαδικότητας και αυτοπεποίθησης από τα παιδιά – ποδοσφαιριστές μας.

Share